NIM vormt kern klankbordgroep Geo4OOV

Sinds 18 september 2014 heeft het Netwerk Informatie Management (NIM) de rol op zich genomen om de kern te vormen van de klankbordgroep Geo4OOV.

Geo4OOV wordt tot 1 januari 2015 onder regie van het Veiligheidsberaad, verder ontwikkeld tot een volledige basisvoorziening Geo. Vanaf 1 januari 2015 is Geo4OOV als landelijke basisvoorziening in beheer bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

In de komende tijd wordt de klankbordgroep Geo4OOV verder aangevuld. In de programmafase vanaf 1 januari 2015 vormt de klankbordgroep het Netwerk Functioneel Beheer Geo.

Het NIM denkt graag mee over Geo4OOV en wendt haar netwerk aan om de vraagkant vanuit de verschillende kolommen en organisaties te organiseren. In het NIM zijn de informatiemanagers van alle veiligheidsregio's vertegenwoordigd. Bestaande netwerken en overleggen kunnen daarmee optimaal worden gebruikt, zoals overleggen van functioneel beheerders, LCMS-gebruikers en gebruikers van andere geo-applicaties. De vakgroep Geo, die bestaat uit beleidsadviseurs adviseert het NIM bij haar rol als klankbordgroep. De productmanager Geo4OOV is vanuit het IFV het belangrijkste aanspreekpunt om samen met de klankbordgroep het Geo4OOV-platform tot een succes te maken.