11 veiligheidsregio’s maken breder gebruik van Geo4OOV

De landelijke basisvoorziening Geo4OOV ontzorgt veiligheidsregio’s en partners bij het op orde krijgen van betrouwbare en actuele geo-informatie. Inmiddels maken al 11 veiligheidsregio’s breder gebruik van Geo4OOV.

Alle 25 veiligheidsregio's maken al operationeel gebruik van de landelijke geo-informatie binnen het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS). Nu maken ook steeds meer veiligheidsregio's breder gebruik van Geo4OOV. De onderstaande veiligheidsregio's gebruiken de landelijke geo-informatie binnen de eigen regionale geo-applicaties (1) en/of vullen deze aan met regionale geo-informatie voor specifieke gebruikersgroepen, zoals bijv. de regionale LCMS gebruikers (2):

VR Haaglanden (1) (2)
VR Rotterdam-Rijnmond (1)
VR Zeeland (1)
VR Zuid-Holland Zuid (1)
VR Noord Oost-Gelderland (1) (2)
VR Gelderland-Zuid (1)
VR Midden en West-Brabant (2)
VR Fryslân (2)
VR Zuid-Oost Brabant (2)
VR Noord-Holland Noord (2)
VR Twente (1)
Daarnaast maken het Landelijke Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), het Rode Kruis en iNowit, het landelijk innovatieplatform van, voor en door de veiligheidsregio's op het gebied van ICT en informatievoorziening, gebruik van Geo4OOV. Ook andere veiligheidsregio’s hebben ook inmiddels interesse getoond in de Geo4OOV voorziening. Logisch want met Geo4OOV worden dubbele inspanningen en onnodige kosten voor het verwerven van benodigde geo-informatie vermeden.

Tot 1 januari 2015 wordt Geo4OOV, onder regie van het Veiligheidsberaad, verder ontwikkeld tot een volledige basisvoorziening Geo. Vanaf 1 januari 2015 wordt Geo4OOV als landelijke basisvoorziening geo beheerd vanuit het programma Geo bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).