Programma Geo wint de Pluim van DataLand

Eén keer per jaar reikt DataLand de Pluim uit aan een organisatie die op een effectieve en/of innovatieve wijze gebruik maakt van gemeentelijke objectgegevens voor een bijzonder maatschappelijk doel. DataLand wil met deze onderscheiding het goede gebruik van objectgegevens centraal stellen en belonen.

De prijs werd in ontvangst genomen door Diemer Kransen tijdens GeoBuzz, het grootste geo-evenement van Nederland. Kransen is naast regionaal commandant bij Brandweer Midden- en West-Brabant ook Chief Information Officer (CIO) van de veiligheidsregio's. Als CIO is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma informatievoorziening, waarvan ook het programma Geo onderdeel is. 

 

Samenwerking

DataLand is opgericht door een aantal gemeenten en de VNG. Als gemeentelijk samenwerkingsverband ontzorgt, ondersteunt en faciliteert Dataland gemeenten op het gebied van geo-, WOZ- en vastgoedinformatie, oftewel objectinformatie. DataLand en het programma Geo van het IFV werken samen om kenmerken uit de WOZ-registratie van gemeenten effectief en efficiënt via Geo4OOV beschikbaar te stellen aan de 25 veiligheidsregio's. Het IFV heeft zo toegang tot een collectief gemeentelijk bestand met landelijke dekking en hoeft hierdoor niet alle gemeenten afzonderlijk te benaderen.