OpenTopo-kaarten hulpdiensten nu ook op PDOK

25 augustus 2016

De OpenTopo-kaarten, die zijn ontwikkeld voor de hulpdiensten, zijn sinds kort ook beschikbaar op PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart). OpenTopo is een gedetailleerd topografisch kaartbeeld van Nederland. OpenTopo is samengesteld uit open databronnen, waaronder de TOP10NL (Basisregistratie Topografie), de BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen), de Basisregistratie Kadaster (BRK), het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN), de OpenStreetMap (OSM) en de Provinciale Risicokaart.

Over PDOK
PDOK is een centrale voorziening voor het ontsluiten van geodatasets van nationaal belang. Dit zijn actuele en betrouwbare gegevens voor zowel de publieke als private sector. PDOK stelt digitale geo-informatie als dataservices en bestanden beschikbaar. De meeste PDOK-diensten zijn gebaseerd op open data en daarom voor iedereen vrij beschikbaar. PDOK is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum.

Meer informatie
Neem voor inhoudelijke vragen over OpenTopo contact met ons op via geodata@ifv.nl of jan-willem.vanaalst@ifv.nl. Meer informatie over PDOK vindt u op www.pdok.nl.